Aardappelactie geslaagd: 450kg Voedselbank

Nijeveense kerken oogsten 450 kilo aardappelen

Geplaatst op zondag 31 augustus 2014 18:45
piepers uit nijeveen    Aardappelenactie – Foto: Eigen foto

Nijeveen – De aardappelactie van de Gereformeerde kerk in Nijeveen en de Hervormde kerk in Kolderveen is geslaagd: de gemeenteleden hebben circa 450 kilo aardappelen geoogst voor de Voedselbank Meppel.

In de ochtenddienst van vandaag is de oogst ingezameld in de Gereformeerde kerk aan de Dorpsstraat. De aardappelen zijn daar overhandigd aan Nienke Sollie van de Voedselbank Meppel.
Gift van anonieme telers

De leden van de Hervormde kerk en een aantal leden van de Gereformeerde kerk hadden hun aardappelen deze week al ingeleverd bij de familie Van Gasteren, het Nijeveense inzameladres voor de Voedselbank in Meppel. Ook is een gift van een groep anonieme telers binnengekomen van 250 kilo aardappelen.
Groeiende vraag

Sollie is blij met de actie van de twee kerken. ‘We hebben een groeiende vraag naar voedselpakketten. We zitten nu op 140 pakketten in Zuidwest-Drenthe.’ Aardappelen zijn voor de Voedselbank zeer welkom, omdat deze doorgaans niet vaak worden ingebracht.

In de dienst op Biddag voor gewas en arbeid, in maart, hebben de kerkgangers pootaardappelen gekregen om thuis te poten. De aardappelen zijn gratis ter beschikking gesteld door handelshuis Agrico.