Werkgroep Stichting Rusland Kinderhulp

kinderhulp rusland hgkdOnze werkgroep zet zich in voor kinderen in Wit-Rusland. Wij willen deze kinderen helpen met het krijgen van vertrouwen in een betere toekomst. De kinderen wonen in Sirod, B-Aftuki en Zamostje. Deze drie dorpen liggen 100 kilometer ten noorden van Tsjernobyl. De kinderen en hun familie worden nog dagelijks geconfronteerd met de desastreuze gevolgen van de ramp met de kerncentrale in Tsjernobyl. Er is vaak ziekte in de gezinnen. Helaas is dit niet het enige waarmee ze worden geconfronteerd. Armoede, eenoudergezinnen, alcoholverslaving, werkloosheid, komt helaas ook vaak voor.

Hoe helpen wij de kinderen:

Eens in de vier jaar nodigen wij dertig kinderen uit voor een verblijf van twee maanden in Meppel, Staphorst en Nijeveen. Voor deze kinderen, in de leeftijd van 8 tot 10 jaar,  zoeken wij gastgezinnen, die de kinderen een gastvrij thuis willen bieden. Overdag gaan de kinderen naar school, ze krijgen les van de meegereisde onderwijzeressen.
Het doel van dit kinderproject is vooral de kinderen uit de dagelijks sleur van hun thuissituatie te halen en ze 8 onbezorgde weken te bezorgen, waarin ze volop kind kunnen zijn.  Na de periode van twee maanden ontstaan er vaak vriendschappen voor het leven.

kinderhulp rusland hgkd kinderen